Najaarsconcert

Op zaterdag 9 december is het zover, het jaarlijkse najaarsconcert van ons orkest. Dit jaar heeft het concert als thema ‘Winter’ vandaar dat het concert ook wat later in het jaar is dan u van ons gewend bent. Voor dit concert hebben we een tweetal gasten toegevoegd aan het programma, een oude bekende van ons, Popkoor A Lot Of en Roy van den Akker, bekend van LA The Voices.

Roy van den Akker (Delft, 9 juli 1981) is zijn zangcarričre vroeg begonnen in verschillende boybands in binnen-en buitenland, waarmee hij over heel de wereld tourde. Weer terug in Nederland besloot hij te gaan studeren aan het Rotterdams Conservatorium op de afdeling Muziektheater. Tijdens zijn opleiding kreeg hij onder andere les van Alberto ter Doest, Doris Baaten en Gerrie van der Klei.

De liefde voor theater die Roy tijdens zijn studie aan het conservatorium had opgedaan, resulteerde in een theaterconcertreeks ‘East meets West’. Samen met Claudia de Graaf en onder leiding van Maurice Luttikhuis stond hij daarmee op de planken in Hong Kong.

De veelzijdigheid van Roy blijkt uit zijn, op jonge leeftijd, zeer indrukwekkende CV. Hij begon zijn professionele carriere bij theatergroep "Jeans" en vertolkte hij hoofdrollen in musicals als ‘Roodkapje-‘, ‘Hans en Grietje-‘ en ‘De Gelaarsde kat de Musical’. Ook stond hij in de finale van het Nationaal Songfestival, trad hij op bij diverse grote evenementen, zong radiojingles in en is hij inmiddels een bekende zanger geworden door de spectaculaire optredens met LA The Voices.

Hij zal met het orkest een aantal ‘winters’ nummers voor zijn rekening nemen. Ook het koor A Lot of zal niet ontbreken, zij zullen samen met Wilhelmina een aantal mooie, sfeervolle werken te gehore brengen tijdens deze avond.
Uiteraard zal ook het orkest een aantal fanfarestukken laten horen. Een van deze stukken is ‘Between the Two Rivers’ van de componist Philip Sparke. ‘Between the Two Rivers’ werd gecomponeerd in opdracht van de Fanfare Prins Hendrik uit Aalst. De titel verwijst naar het feit dat Aalst tussen twee zijrivieren van de Dommel ligt. Aalst is een streng gelovige gemeente, dus was het een voor de hand liggende keuze van Philip Sparke om het beroemde lutherse koraal ‘Een vaste burcht’ te gebruiken als thema voor een viertal variaties. Variation I is een moto perpetuo, Variation II is langzamer en marsachtig van karakter, Variation III is een sinister langzaam deel en Variation IV heeft tot slot de vorm van een fuga.

Al met al belooft het een zeer afwisselende avond te worden met de bedoeling om de bezoeker met een warm gevoel de zaal te laten verlaten!
Uiteraard is er ook een nazit in ons eigen gebouw. Hier kunt u terecht voor echte winterse versnaperingen.

Wanneer: zaterdag 9 december 2017
Waar: Sporthal Cromstrijen, Buttervliet 3 Numansdorp